Windows 8 filkopiering

Postat: 2012/04/17 av Michael Anderberg i Windows 8 Client, Windows 8 Server
Etiketter:, ,

Windows 8 Consumer Preview finns ju för allmän nedladdning men hur den fungerar är upp till var och en att fundera ut ännu så länge Smile Man hittar saker varje dag. Ibland stora, ibland små, ibland alldagliga och ibland nischade. Ofta så fokuserar man bara på de stora förändringarna i ett nytt operativsystem, men ibland så finns guldkornen gömda även i de små sakerna. En sak som jag verkligen gillar och som kanske hör till det lilla och det alldagliga men ack så viktig i Windows 8 är den nya filkopieringsdialogen!

Om vi börjar att kopiera en fil i Explorern, så får vi den här dialogrutan:

filecopy0

Det finns en liten föraning om nyheter redan där, närmare bestämt i den paus- och stop-knapp som ligger strax ovanför och till höger om själva statusbaren. Ja, det är precis som det låter man kan avsluta en kopiering i förtid eller vilket är nytt pausa den!

Men låt oss ta det ett steg till… vi trycker på “More details”…

filecopy

Ah, titta där, lite insyn i hur det går! Här får vi rakt av info om bandbredd som konsumeras och när i tid vi kan förvänta oss att det blir klart. Det syns inte i stillbild så här men den där baren som i den här bilden visar 13,6 MB/s rör sig hela tiden upp och ner och visar faktisk hastighet just nu.

But wait… there’s more!

filecopy3

Jajamensan, nu får man inte längre ett gytter av filkopieringsfönster på skärmen när man har flera kopieringsjobb igång samtidigt, utan de samlas automatiskt ihop till ett. OBS det är alltså per copy uppdrag inte per fil. *ler* som ni ser så var det på vippen att jag inte hann trycka CTRL-ALT-PrtScn för att ta screen shoten, så ja, prestandan på kopieringen är bra Smile

Men… kommer ni ihåg paus-knappen? Winking smile

filecopy2

Yes! Hur många gånger har inte du suttit och svurit över att en fil som segare gör att alla andra kopieringar tar längre tid också. Nu kan du vid behov pausa en kopiering för att på så sätt snabba upp andra! Det är najs!

Mvh/Micke

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s